Marije

Marije is een en al Zest. Je vindt haar zowel achter de balie als in de zaal voor een heerlijk lesje yoga. En mocht je je afvragen wie al dat mooie artwerk voor Zest maakt, ook dan moet je bij Marije zijn!
Marije heeft 20 jaar last van Chronisch Vermoeidheid Syndroom gehad. Ze heeft van haar 'zwakte' haar kracht gemaakt. Haar lessen zijn best pittig. In haar lessen daagt ze je uit om de grenzen voor jezelf te onderzoeken. Je kan vaak meer dan je denkt. Het is in ieder geval het proberen waard. Tegelijkertijd hoopt ze dat je ook je zachtheid ervaart, want soms geeft het leven al uitdagingen genoeg en is het fijn om in de yoga juist de rust en de balans te vinden. Dat het even niet gaat én dat het ook niet hoeft. In de Asana’s is het ook accepteren dat het is zoals het is. 
De boodschap die ze graag meegeeft in haar lessen:
Het leven is een balans zoeken tussen wat we kunnen beïnvloeden en wat niet. En hierin onderscheid kunnen maken. Het gaat om inzet, intentie aan de ene kant en overgave en acceptatie aan de andere kant.

Na 12 jaar yoga beoefenen kreeg Marije het advies om zelf yogales te gaan geven. In eerste instantie zag ze dit niet zitten, maar haar docent was van mening dat als je jezelf wil blijven verdiepen in de yoga, je uiteindelijk ook zelf les moet gaan geven. Ze is blij dat ze toch les is gaan geven, ze leert zoveel van de mensen die bij haar in de les komen, daarom bedankt ze altijd aan het einde van de les iedereen voor hun aanwezigheid.
Marije kan Hatha yoga , Yin Yoga, Basic Yoga en Meditatie geven.

Marije gaat regelmatig in Vipassana stilte retraite. Het mooie hieraan vindt ze dat als mensen niet (mogen) praten, zijn ze mooi puur zoals ze zijn. Ze kunnen zichzelf niet verstoppen achter hun verhalen. Tegelijkertijd; in de stilte komen je eigen verhalen één voor één boven drijven. Welke vertel je aan jezelf? Welke aan anderen? Waarom? Hoe dienen ze je. En welke kan je loslaten en welke nog niet?

Favoriete houding
Alle arm balans houdingen. Veel van deze houdingen deed ze al als kind. Het is een spel tussen ademhaling, balans en concentratie.
Maar de houding waar ze het meest van geleerd heeft is de kindhouding (Balasana). Toen ze begon met yoga, waren de lessen in het begin echt te zwaar. Zichzelf terugvinden in Balasana was regelmatig de enige optie. Soms zelfs 30 tot 40% van de les. Dit ervaarde ze als zeer frustrerend. Maar naar verloop van tijd leerde ze dat de 70 tot 60 % die ze wel mee kon doen, haar goed deed. Dat een aantal fysieke klachten minder werden en dat het het daarom waard was.
En Nadi Shodana – een ademhalingsoefening die balans brengt tussen de rechter en linkerkant van je lichaam – tussen het rationele en het intuïtieve. Ze sluit regelmatig haar les af met deze pranayama.

Contact

Zest Your Life
Eleanor Rooseveltlaan 102
1183 CL Amstelveen

020 363 75 77
 Update maatregelen coronavirus - Zest Your Life gesloten

Update maatregelen coronavirus - Zest Your Life gesloten

Geplaatst op: 2020-03-15

Lieve leden, Zoals je waarschijnlijk vanmiddag uit de media en persconferentie van de regering hebt vernomen zijn sinds vandaag 18.00u scholen, horeca en sportscholen gesloten tot 6 april. Dit betekent helaas d...

Lees meer Meer nieuws
5-weeks • Energie weer in balans programma

5-weeks • Energie weer in balans programma

Geplaatst op: 2020-01-06

Als je van jezelf niet goed weet waar je energie van krijgt en wat je energie kost, is het lastig om je energie goed te ‘managen’. Je kunt je dan futloos, oververmoeid of gespannen voelen. Het 5-weekse...

Lees meer Meer nieuws